Bowenbehandeling

Er worden op specifieke plaatsen van het lichaam met de duim en wijsvinger korte rollende bewegingen uitgevoerd over zacht weefsel (meestal spieren/pezen).

Het bindweefsel (de fascia) is een soort driedimensionaal web dat zich in ons hele lichaam bevindt tussen alle cellen, organen en botten. De fascia dient dan ook als verbindend element, waardoor de subtiele aanraking een diepe werking geeft.

Na enkele rolbewegingen word een korte pauze ingelast en verlaat de therapeut de kamer; dit om het lichaam de kans te geven de afgegeven prikkels zo optimaal mogelijk te verwerken.

Door de behandeling verminderen of verdwijnen ( pijn)klachten en het lichaam wordt gestimuleerd om een nieuwe balans te zoeken. De behandeling geeft tevens diepe ontspanning.

Een consult begint altijd met een intake gesprek. De behandeling zelf duurt tussen 45 en 60 minuten en geeft snel reacties en resultaat.

Na totaal drie behandelingen, in de meeste gevallen een maal per week, wordt duidelijk of Bowen de aangewezen behandelmethode is om tot het gewenste resultaat te komen. Veel mensen hebben al na de eerste keer verbetering van de klachten.

Bij acute aandoeningen zal men minder consulten nodig hebben dan bij chronische problemen.

Nadat uiteindelijk de gewenste conditie is bereikt, is het goed om minstens één keer per seizoen (drie maanden) een “ update” te doen om deze conditie te behouden. Dit omdat sommige klachten aan de invloeden van het seizoen onderhevig zijn of zich wijzigen onder invloed van het seizoen. En men daarom pas na een vol jaar kan “aflezen” of de klachten zich daadwerkelijk hebben gebeterd.